Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Infrarood Gezondheid Top Menu

  • infrarood-pijnbestrijding-mat-jade-en-tourmalijn-slide7

Infrarood straling en de Zon

Infrarood Straling | De zon is de grootste zichtbare bron van energie binnen ons melkwegstelsel. De zon emaneert energie in de vorm van kosmische straling, warmte en licht. Ik praat hier samengevat over elektromagnetische straling. Elektromagnetische straling is een door de mens in het leven is geroepen definitie. Deze definitie is nodig om de zonne-energie te kunnen ontleden en differentiëren. Zo kunnen we haar vervolgens rangschikken in bruikbaar en onbruikbaar, schadelijk en onschadelijk. Volgens onze beperkte en empirische manier van waarneming en kennisverwerving bestaat de electromagnetische straling uit verschillende golven-golflengten die allemaal op een andere manier blijken te functioneren maar wel door dezelfde bron worden aangestuurd. Wetenschappers hebben inmiddels apparaatjes ontwikkeld die verschillende golflengtes kunnen meten en hebben ze gerangschikt in de volgende illustratie.

infrarood straling

Van langgolvige radiostraling via kortgolvige radiostraling naar infrarood straling, het zichtbare kleurenspectrum, ultraviolette straling, naar rontgen- en uiteindelijk zelfs gammastraling. Lang niet al deze straling is heilzaam en gezond voor de mens en als de aarde geen beschermende atmosfeer en ozonlaag zou hebben was leven op aarde voor de mens onmogelijk geweest. Het licht/stralen spectrum van de zon wordt voordat het de aarde bereikt voornamelijk gefilterd in de hogere lagen (ozonlaag) van de atmosfeer. Op deze manier wordt de zonnestraling voor ons lichamelijke welzijn veilig gemaakt, en kunnen we er ons voordeel mee doen. Het lichtspectrum maakt dus deel uit van deze electromagnetische straling en bevat zichtbaar on onzichtbaar licht. Van het lichtspectrum bestaat slechts 50% uit zichtbaar licht, 45% uit infrarood en 5% uit ultraviolette stralen.

Infrarood straling, de aarde en de mens

Het infrarood dat de zon uitstraalt, weerkaatst deels op de aarde. Deze infrarood straling wordt vervolgens door de aarde en haar bewoners geabsorbeerd en omgezet in lichaamswarmte. Vanuit het oogpunt van de natuurkunde is infrarood straling dus een vorm van licht, onzichtbaar voor de ogen maar in het bezit van eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van licht. Het heeft een vaste golflengte, is een transversale golf en een onderdeel van het elektromagnetische spectrum. Het infrarood licht reist in rechte lijnen en ervaart ook breking en reflectie. Infrarood licht is verder onderverdeeld in ver infrarood (lange infrarood golven), middel infrarood (middellange infrarood golven) en nabij infrarood (korte infrarood golven).

Nader onderzoek heeft aangetoond dat met name verre infrarood de meest heilzame werking heeft op de menselijke constitutie. Wanneer ver infrarood straling in direct contact komt met de watermoleculen in lichaam ontstaat er heilzame resonantie die ervoor zorgt dat onze lichaamscellen harder gaan werken en verjongen. Het celmetabolisme wordt verhoogt, voedingsstoffen worden makkelijker opgenomen en afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit is natuurlijk goed voor onze vitale organen omdat deze er uiteindelijk beter door gaan functioneren. Onze organen trillen van nature in dezelfde ver infrarood frequenties en worden door de externe ver-infrood bron gestimuleerd en geactiveerd harder en beter te werken. Ver infrarood wordt ook dan ook makkelijk geabsorbeerd door het lichaam als een levens versterkende kracht.

Wilt u een keer kennis maken met een van onze Infrarood Thermomatten Bel: 06 451 909 12 voor het maken van een afspraak.