Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Infrarood Gezondheid Top Menu

infrarood deken gebruiken

Een elektrische of infrarood deken gebruiken?

Een elektrische of infrarood deken gebruiken? | Een elektrische deken en infrarood deken produceren allebei warmte, een elektrische deken is vele malen goedkoper… waarom zou ik dan een infrarood deken of mat moeten aanschaffen? Wat zijn de voordelen ten opzichte van de elektrische deken en werkt het echt? Is warmte niet gewoon warmte? Dit zijn de vragen die ik nog al eens moet beantwoorden vandaar deze kleine uiteenzetting.

Het verschil tussen een elektrische- en infrarood deken

Een elektrische verwarmingsdeken is prima geschikt om je bed op te warmen, maar je kunt er beter niet op gaan liggen slapen terwijl de stekker nog in de stroom zit. Elektrische verwarmingsdekens maken meestal gebruik van schadelijke elektrische verwarmingselementen (die meestal zijn voorzien van kopere bedrading). Deze elektrische verwarmingsdekens stralen een hoog niveau van elektromagnetische straling uit (in de vorm van positieve ionen). Deze elektromagnetische straling in niet goed voor ons immuunsysteem.

Tevens is het therapeutisch effect te verwaarlozen, dit omdat de elektrische deken alleen de oppervlakkige huid (tussen de 2 en 5mm diep) opwarmt. Kortom… de warmte dringt niet echt door tot diep in het lichaam. De pijn-verlichting houdt meestal al weer op enkele minuten nadat u onder de deken vandaan komt. De warmte van een elektrische deken wordt daarom ook gezien als oppervlakkige warmte en heeft nagenoeg geen therapeutische werking. Warmte werkt dan ook anders bij een Infrarood Thermomat voorzien van een carbon lint en mineraal kristallen stenen (zoals; jade, toermalijn, amethist) of een infrarood deken voorzien van een carbon lint.

infrarood deken gebruikenInfrarood licht is altijd warmte dat is een gegeven. Bij sommige mensen leeft echter het idee dat alle warmte dezelfde infrarode warmte is, dit klopt echter niet. Infrarood warmte is er in verschillende intensiteiten en frequenties. Ik nodig de sceptici uit dit persoonlijk te komen ervaren.

Zoals niet alle kleuren licht hetzelfde zijn en hetzelfde effect hebben op onze gemoedsgesteldheid, zo heeft infrarood licht/warmte in verschillende golflengtes net als licht ook een verschillende werking op het menselijk lichaam en onze Psyche. Sommige warmte ervaren we als behaaglijk, terwijl we andere warmte als benauwd, beknellend, te heet en onplezierig ervaren.

Als alle warmte gewoon warmte zou zijn, waarom gaat men dan naar een infrarood sauna toe in plaats van een traditionele sauna. Of gebruikt men voor plaatselijke behandeling een infrarood lamp in plaats van een veel goedkope gloeilamp. Waarom gebruiken ziekenhuizen in couveuses infrarood warmte. Wordt hyperthermie ingezet bij behandeling en herstel van kanker ? Gebruikt Nasa ver-infrarood warmte in hun ruimte capsules etc etc…

Ver-infrarood (Far infrared) warmte werkt dieper?

De infrarood warmtestralen, van een ver-infrarood mat of deken, gaan veel dieper uw lichaam in waardoor het lichaam de warmte langer vasthoudt. Een elektrische deken warmt daarentegen alleen de oppervlakte van de huid op en heeft hierdoor een totaal andere uitwerking op het lichaam. In de infrarood dekens zitten ‘Carbon wires’ draden (geen EMF producerende koper draden) die alleen de lange golven van dat deel van het licht-spectrum doorgeven dat ver-infrarood heet en bekend staat om z’n therapeutische werking. Studies laten zien dat de ver-infrarood (FAR/FIR infrared) straling en daarbij behorende therapeutische temperaturen een dieper en langduriger  effect geven.

Ver-infrarood matten die gebruik maken van mineralen zoals Jade, Amethist of  Toermalijn hebben een nog betere dieptewerking. Deze matten reiken tussen de 8 en 12 centimeter diep, genoeg om de diepere gelegen weefsels van het lichaam te bereiken. Ja, zelfs tot in de botten en nagenoeg zonder enige bijwerkingen of risico’s.

De doorbloeding in de weefsels wordt verbeterd en het bijkomende effect is dat pijn vaak wordt verminderd of zelfs compleet verdwijnt. De infrarood deken of Thermomat kan helpen genezingsprocessen te her-activeren en brengt ontspanning voor lichaam en geest. Weg met de stress… even wat kwaliteitstijd voor uzelf! Het regelmatig gebruiken van een ver-infrarood mat of deken verbeterd voor vele de kwaliteit van leven.

Een elektrische of infrarood deken gebruiken?